Over ons

Guillermina & Carliño / Willemijn & Carlos


Guillermina (Willemijn) van der Linden


De dans is altijd een grote passie geweest voor Willemijn: van zeer jongs af aan danste ze klassiek ballet. Toen ze in 2015 besloot om voor onbepaalde tijd naar Buenos Aires te gaan, had ze net haar letterkundige proefschrift voltooid en was ze werkzaam als docent bij de afdeling Moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 2016 kwam ze terug om haar proefschrift te verdedigen aan de Radboud Universiteit Nijmegen om vervolgens, gepromoveerd en wel, opnieuw naar Buenos Aires te vertrekken. 

Inmiddels is ze professioneel danseres en leeft ze voor en van haar tangodans. Ze werkt samen met een groep van zo'n vijftien professionele dansers in de bekende straatshow Florida Lavalle Tango (op de kruizing van de winkelstraten Florida en Lavalle)onder leiding van José Carlos Romero Vedia. Samen met José Carlos (tevens haar danspartner en een referent in de lokale tango scene) trad ze op in vele belangrijke milonga's (tango clubs) van Buenos Aires. Ook reisden ze samen meermalen naar Chile om daar optredens te verzorgen. Regelmatig geven ze les aan (Nederlandse) toeristen.

In juni 2019 waren ze de gehele maand in Nederland, alwaar ze meerdere optredens en workshops hebben gegeven. In mei-juni-juli 2020 zouden ze opnieuw naar Nederland & omstreken komen.  Door de Coronacrisis zijn zij echter gedwongen de tournee uit te stellen. 

Wil je graag een les of optreden met Willemijn en Carlos boeken? Neem contact op!


Jose Carlos Romero Vedia (Carliño)


Ph: SIlvana Roberts
Ph: SIlvana Roberts

José Carlos Romero Vedia heeft ruim dertig jaar ervaring als professioneel tangodanser. Zijn maestro's waren onder meer Antonio Todaro, Pepito Avelleneda en Los Dinzels. Hij begon zijn carrière als tangodanser in 1989 toen hij debuteerde in het bekende en alom geroemde Argentijnse tv-programma 'Grandes valores del tango'. Daar kreeg werkte hij samen met illustere zangers, zoals Roberto Goyeneche, Argentino Ledesma, Roberto Rufino en Jorge Valdez. 

Hij werkte verder in verschillende gerenommeerde tangotheaters in Buenos Aires (waaronder Casa Carlos Gardel, Café de los Angelitos en Homero Manzi) en reisde met zijn tango onder meer naar Japan, Korea, Californië, Duitsland en Nederland (in 2019 samen met Willemijn) en doorkruiste een groot deel van zuid-Amerika. 

Sinds 1997 runt hij de straatshow Florida Lavalle Tango (op de kruizing van de drukke winkelstraten Florida en Lavalle), waar inmiddels vele bekende en minder bekende, nationale en internationale dansers aan hebben meegedaan. De show bracht tot zover maarliefst negen wereldkampioenen voort (waarvan de meest recente in 2019, Agustina Piaggio).