Over ons


Guillermina (Willemijn) van der Linden


De dans is altijd een grote passie geweest voor Willemijn: van zeer jongs af aan danste ze klassiek ballet. In 2015 zei ze haar glanzende carrière en goed georganiseerde leven in Nederland vaarwel om zich in Buenos Aires volledig op de tango te richten. 

En dat heeft haar ver gebracht! Ze is nu professioneel danseres en leeft ze voor en van haar tangodans. Ze heeft opgetreden in meerdere grote milonga's in Buenos Aires samen met José Carlos Romero Vedia,  ze geeft les en vele jaren maakte ze deel uit van de bekende straatshow Florida Lavalle Tango samen met een grote groep professionele dansers. Op dit moment danst ze samen met José Carlos in het illustere tango theater Catulo Tango onder begeleiding van het kwartet van de virtuoze gitarist en componist Esteban Morgado. 

Ze heeft vele lessen en trainingen gevolgd bij vooraanstaande maestra's zoals Vanesa Villalba, Veronica Salmeron, Alejandra Gutty en Betsabet Flores. Op dit moment maakt zij deel uit van het dansgezelschap "El Cxuce" onder leiding van de wereldberoemde maestro's Vanesa Villalba en Facundo Piñero.

In juni 2019 waren Guillermina en José Carlos de gehele maand in Nederland, waar ze meerdere optredens en workshops hebben gegeven. In juli en augustus 2021 was Willemijn opnieuw in Nederland en heeft zij een serie workshops  gegeven in Amersfoort en Amsterdam.

Wil je graag een privéles of optreden met Willemijn boeken? Neem contact op!


Jose Carlos Romero Vedia (Carliño)


José Carlos Romero Vedia heeft ruim dertig jaar ervaring als professioneel tangodanser. Zijn maestro's waren onder meer Antonio Todaro, Pepito Avelleneda en Los Dinzels. Hij begon zijn carrière als tangodanser in 1989 toen hij debuteerde in het bekende en alom geroemde Argentijnse tv-programma 'Grandes valores del tango'. Daar werkte hij samen met illustere zangers, zoals Roberto Goyeneche, Argentino Ledesma, Roberto Rufino en Jorge Valdez. 

Hij werkte verder in verschillende gerenommeerde tangotheaters in Buenos Aires (waaronder Casa Carlos Gardel, Café de los Angelitos en Homero Manzi) en reisde met zijn tango onder meer naar Japan, Korea, Californië, Duitsland en Nederland (in 2019 samen met Willemijn) en doorkruiste een groot deel van Zuid-Amerika. 

Sinds 1997 runt hij de straatshow Florida Lavalle Tango (op de kruizing van de drukke winkelstraten Florida en Lavalle), waar inmiddels vele bekende en minder bekende, nationale en internationale dansers aan hebben meegedaan. De show bracht tot zover maarliefst tien wereldkampioenen voort (waarvan de meest recente in 2019 Agustina Piaggio en in 2021 Barbara Ferreyra).


Foto: Silvana Roberts